Tässä Vaniljainen kuivakakku valkosuklaalla ja jugurttirusinoilla.
OHJE:
Taikina:
200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
200 g vaniljarahkaa
Oman mielen mukaan jugurttirusinoita
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää
kananmunat yksitellen, vatkaten samalla taikinaa. Sekoita kuivat aineet
keskenään ja lisää taikinaan yhdessä rahkan kanssa. Sekoita tasaiseksi. Kaada
taikina voideltuun & korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa, uunin
alimmalla tasolla, noin tunti, kunnes kakku on kypsä. Anna kakun vetäytyä
uunista oton jälkeen vuoassa hetki. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.
Kuorrutus:
valkosuklaata
jugurttirusinoita
tomusokeria
Herkulliselta näyttää ja kuulostaa:)
VastaaPoistaEilen testasin reseptin, hyvää tuli vaikka jääkaapista löytyi vain maustamatonta rahkaa. Neidin synttäreille ajattelin tehdä tämän, joten kiitos ohjeesta :) -Kirsi
VastaaPoistaNam valkosuklaata ja jugurttirusinoita, ei voi olla kun hyvää! :P
VastaaPoista