perjantai 30. marraskuuta 2012

LUUKKU 1

Joulukalenteri on taas auennut ;)
Tässä Vaniljainen kuivakakku valkosuklaalla ja jugurttirusinoilla.



OHJE:

Taikina:


200 g voita tai margariinia

2 dl sokeria

3 kananmunaa

1 leivinjauhetta

1 tl soodaa

2 tl vaniljasokeria

4 ½ dl vehnäjauhoja

200 g  vaniljarahkaa

Oman mielen mukaan jugurttirusinoita


Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, vatkaten samalla taikinaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä rahkan kanssa. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun & korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa, uunin alimmalla tasolla, noin tunti, kunnes kakku on kypsä. Anna kakun vetäytyä uunista oton jälkeen vuoassa hetki. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.


Kuorrutus:
valkosuklaata
jugurttirusinoita
tomusokeria

3 kommenttia:

  1. Herkulliselta näyttää ja kuulostaa:)

    VastaaPoista
  2. Eilen testasin reseptin, hyvää tuli vaikka jääkaapista löytyi vain maustamatonta rahkaa. Neidin synttäreille ajattelin tehdä tämän, joten kiitos ohjeesta :) -Kirsi

    VastaaPoista
  3. Nam valkosuklaata ja jugurttirusinoita, ei voi olla kun hyvää! :P

    VastaaPoista

kiitos kommentistasi :)