torstai 17. toukokuuta 2012

FUKSIA KAKKU

Tämä kakku meni  Oulun naisvoimistelijoiden tanssillisen voimistelun joukkueelle. Ryhmän nimi on Fuksia ja tällä hetkellä siinä on 18-20 vuotiaita nuoria naisia.
Kakussa on 6 munan pohja ja täytteenä mansikkamoussea ja dajmia. Päällinen lakritsikinuskia, nam. Meillä neitikin odotti kovasti, että pääsee rappaamaan kattilan puhtaaksi :)

.
Tänään ollut sateinen päivä, mutta yllätyin kun mittari näyttikin 20,5 astetta lämmintä. Taitaa meillekin tänne Oulun yläpuolelle tulla vielä kesä.  Meidän takapihan rajalla on sellanen ruma kivirykäelmä, johon on  istutettu kivikkokasveja ja ikunasta kattellessani huomasin, että siellä pilkottaa jotain valkoista. Ei, se ei ollut lunta vaan kukkia. Nyt en enää edes muista minkänimistä tämä oli. Jos joku tunnistaa  niin saa mainita ;)


Malttamattomana odotan sitä, kun nuo välit peittyvät noilla kukilla kokonaan.  Tässä onkin jotain maksaruohoa.
5 kommenttia:

 1. Hauskan kuuloinen tuo lakritsikinuski! Onko sulla siihen joku oma resepti? Meidänkin lasten suuren ilona on aina kattiloiden ja kulhojen raaputtaminen mahdollisimman puhtaaksi, varsinkin suklaiset täytteet maistuu aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. lakritsikinuskin olen tehnyt kinuskikissan ohjeella http://www.kinuskikissa.fi/lakritsikinuski/

   Poista
 2. Ihku kakku, mulla ne ei onnistu nuo kirjaimet, ei sitte millää, hermot vaa mennee ku toisinaa yritän nuita muotteja käyttää :/ Nyttenki päivällä spritsaamalla laitoin nimet kakkuun, en ees alakanu yrittää nuita... tuo maksaruoho o muute kivan näköstä kivikkokasvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ookko Anne kokeillu niin, että painat kirjaimet kelmun läpi? niin minä teen niin se marsipaani ei jää sinne muottiin.

   Poista
 3. Ooooh, no en hiiesä oo tajunnu, tuon kokkeilen hetimite, kiitos Sari vinkistä!!!

  VastaaPoista

kiitos kommentistasi :)