torstai 31. toukokuuta 2012

PIHLAN SININEN LINTU

Angry birds kakku oli Pihlan toiveena ja siitä se sininen lintu. Päällisen värillä ei ollut väliä, kunhan tuo lintu siinä on. Päädyin sitten tumman pinkkiin. Kakussa on 6 munan pohja ja täytteenä mansikkkamoussea.




Sitten meneillään olevaan  vauvanpeittoprojektiin tai pitäskö sanoa projekteihin. Pari tytön peittoa on alukangasta vaille valmiit. Sais vaan itteensä niskasta kiinni, et ompelis ne. Laitan niistä peitoista kuvaa myöhemmin.
Tulevasta peitosta puuttuu 14 palaa. Nopeesti näitä neliöitä syntyy, kun alkaa vaan tekemään. Rasittavinta on sitten liittää palat yhteen! Löytyiskö vapaaehtosta ;)





keskiviikko 30. toukokuuta 2012

MOKKAPALAKÄÄRETORTTU

Tämä ohje oli yhteishyvän ruokalehtisessä. Neidin kanssa alettiin saman tien kokeilemaan tämän tekoa. Helppoa ja nopeaa... ja myös hyvää:)

Mokkapalatorttu

4 kananmunaa
1½ dl sokeria 
1½ dl perunajauhoja
½dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
200g tuorejuustoa
nonparelleja

Täyte ja kuorrutus:
3rkl kuumaa vahvaa kahvia
25g sulatettua margariinia
2rkl kaakaojauhetta
2½dl tomusokeria
2tl vanilliinisokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi ja sekoita vaahtoon. Levitä taikina uunipellille ja paista 225 asteessa 7-8min. Kumoa torttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä. Irrota leivinpaperi.
Sekoita kahvista, margariinista ja siivilöidystä kaakaojauheesta, tomu- ja vaniljasokerista kuorrutus. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon 1dl kuorrutusta. Levitä täyte torttupohjalle ja kääri rullalle. Levitä tortun päälle loppu kuorrute ja ripottele pinnalle nonparelleja.

tiistai 29. toukokuuta 2012

KORISTEITA

Tässä koristeita, joita olen tehnyt. 
Näitä yo-koristeita tein kaksi kappaletta samanlaista

rippikoriste


Koriste rakennustekniikkainsinööriksi valmistuvalle. Näitä tein myös kaksi kappaletta






sunnuntai 27. toukokuuta 2012

BARBAPINKO KAKKU

Laurin 2-vuotis kakkuun oli toiveena sininen Barba ja sehän on tietenkin nimeltään Barbapinko. Kakku sai olla värikäs, joten päädyttiin laittamaan oranssi päällinen. Kakussa on 6 munan pohja ja täytteenä mariannemoussea ja vadelmahilloa.




Nyt on muuten kesäloma jo aika lähellä. Kolme yövuoroa olisi vielä jäljellä. Yksi vielä tätä putkea ja sitten torstai ja perjantai yöt. Pikkasen alkaa jo malttamattomuus näyttäytyä ;) 

lauantai 26. toukokuuta 2012

RISTIÄISKAKKU TYTÖLLE

Työkaverin pojantyttären kastejuhlaan meni tämä kakku. Toiveena oliremmikengät ja vaaleanpunainen väri. Kakussa on 9 munan pohja ja täytteenä mansikkamousse.






MÖHKÖFANTTI KAKKU

Antonin 1-vuotis synttärikakkuun oli toiveena Möhköfantti, tuo sulonen elefantti. Kakussa on 4 munan pohja ja täytteenä vadelmamoussea ja mariannecrushia.




perjantai 25. toukokuuta 2012

KIITOS KAKKU

Työkaverini/ystäväni sai pari päivää sitten tytön ja tarjosi tänään kakkua työkavereille. Harmi, kun en  ite ollut töissä, että olisin heidät nähnyt. Kakun ja täytteen suhteen sain vapaat kädet ja mitään ideaa ei meinannut tulla...huoh! No tällänen siitä jokatapauksessa tuli.
 Kakussa 6 munan pohja ja täytteenä mansikkamoussea. Piti kyllä olla myös pilkottua pätkistä, mut yllätys yllätys, ne löytyi pöydältä mun selän takaa, kun olin jo "kannen" kakkuun laittanut. Ei muuten ollut eka kerta, kun suklaat unohtuu ;)



Nyytti pehmeä syliinne annettiin,
se vauvalta tuoksuu, on lämmin niin.
Se itsekin varmaan tietää sen,
ett sulattaa jokaisen sydämen.
Hiustupsusta pieniin varpaisiin
se on ihana, ihana niin! 


PALJON ONNEA KOKO PERHEELLE <3



torstai 24. toukokuuta 2012

NYT MULLE TULI KESÄ

Eilen oli aurinkoista ja suht lämmintä. Tänään on aurinkoista , mutta kylmä tuuli...taas! Millonkahan sitä oikein tosissaan saa kaivaa kesävaatetta esille ja ylipäänsä niitä käyttää. Kun se kesä ei kerran meinaa tulla itestään niin tehdään sitten se ;)
Eilen oli pakko päästä kukkaostoksille. Säästökuopan puutarhamyymälään menin ja sieltä sitten kukat ostin. Tykkään erityisesti valkoisista kukista ja kesäkukista mun lemppari on ehdottomasti lumihiutale.  Sitä pitää ainakin saada ja sit katotaan mielen mukaan muuta. 

Tässä kyhäelmässä on lumihiutaletta 2kpl, murattia 2kpl ja keskellä krysanteemi. Nämä päätyivät etukuistin ruukkuihin. 


Terassin pöydälle meni ruukku, jossa oli murattia ja tummanpinkkiä neilikkaa. Voi että...millonkahan sitä saisi hommattua uudet terassikalusteet. Sitä on  koko ajan jotakin säästökohetta ja rahat menee muuhun. No ehkä joskus!


Nämä kukat ovat pihasaunan terassilla


Nämä puolestaan vien meidän Millan haudalle. Sinne haluan ehdottomasti aina lumihiutaletta. Nämä laitan roikkumaan lyhtyjen tilalle koukkuihin. Multa pääsi loppumaan kesken, joten ei auta ku ostaa lisää, että saa namä ja muut kukat sinne laitettua.


Taitaa meidän neitikin ootella kesää, että saisi laittaa uudet kenkänsä jalkaan ;)


KESÄÄ JA VARSINKIN LÄMMINTÄ ODOTELLESSA!

                                                            Sari, berry friends













maanantai 21. toukokuuta 2012

OSTOKSIA...

Viime viikolla laitoin tilauksen menemään jotexille ja tänään oli paketti postissa. Pikku ostoksia tuli tehtyä keittiöön. Tykkään kyllä väreistä, mutta niitä ei paljoakaan meidän sisustuksessa ole...eikä niitä tule muuten nytkään. Se on sitä samaa, valkosta, mustaa, harmaata, mutta minkäs sille voi, kun niistä tykkää. 

Keittiöön oon jo jonkin aikaa halunnut uuden verhon ja tälläsen sinne ostin. Halusin vaalean. Tämä ei ole kovinkaan korkea, joten valo pääsee kunnolla sisälle. Se on jännä juttu, että kesällä pitää olla vaaleeta ja talvella tummempaa. Luulisi sen olevan toisin päin, kun talvella ei juuri valoa ole.


Lisäksi ostin keittiöpyyhkeitä, joita oli 3/paketti.


sekä pari kappaletta tyynynpäällisiä, jotka päätyivät viershuoneen sohvalle.



sunnuntai 20. toukokuuta 2012

BELLE KAKKU


Ystäväni tyttö täytti 6 vuotta ja toiveena oli Disneyn prinsessa Belle. Kakussa on 9 munan pohja ja täytteenä vadelmamoussea ja pätkistä.




SERKUSTEN RISTIÄISKAKUT


Poikavauvalle oli toiveena vaaleansinistä, juna ja nimikyltti. Kakussa on 9 munan pohja ja täytteenä suklaista moussea.




Tytölle oli toiveena vaaleanpunaista, tossut sekä nimi. Nämä ovat pikemminkin kuitenkin remmikengät. Tässä kakussa  myös 9 munan pohja. Täytteenä mansikkamoussea.








torstai 17. toukokuuta 2012

FUKSIA KAKKU

Tämä kakku meni  Oulun naisvoimistelijoiden tanssillisen voimistelun joukkueelle. Ryhmän nimi on Fuksia ja tällä hetkellä siinä on 18-20 vuotiaita nuoria naisia.
Kakussa on 6 munan pohja ja täytteenä mansikkamoussea ja dajmia. Päällinen lakritsikinuskia, nam. Meillä neitikin odotti kovasti, että pääsee rappaamaan kattilan puhtaaksi :)

.




Tänään ollut sateinen päivä, mutta yllätyin kun mittari näyttikin 20,5 astetta lämmintä. Taitaa meillekin tänne Oulun yläpuolelle tulla vielä kesä.  Meidän takapihan rajalla on sellanen ruma kivirykäelmä, johon on  istutettu kivikkokasveja ja ikunasta kattellessani huomasin, että siellä pilkottaa jotain valkoista. Ei, se ei ollut lunta vaan kukkia. Nyt en enää edes muista minkänimistä tämä oli. Jos joku tunnistaa  niin saa mainita ;)


Malttamattomana odotan sitä, kun nuo välit peittyvät noilla kukilla kokonaan.  Tässä onkin jotain maksaruohoa.








keskiviikko 16. toukokuuta 2012

DISCO KAKKU

Aino neidin synttäreillä teemana on disco ja siitä aihe myös kakkuun. Toiveena oli valkoinen päällinen ja siihen tanssijoita, vaaleanpunasen, vaaleansinisen ja vihreän väreissä.  Kakussa on 9 munan pohja ja täytteenä mariannemoussea.

Kaikki ei aivan mennyt putkeen vaan päällistä laittaessa tuo marsipaani repesi ja tuli sit sellanen pikku kauneusvirhe!! onneksi se on alareunassa, joten ei kovin paljoa hyppää silmään.  Tää ei ollut eka kerta, kun näin tapahtui. Ongelmana on ollut tämä sama muulloinkin, kun  isompaa kakkua olen marsipaanilla vuorannut...huoh!




sunnuntai 13. toukokuuta 2012

ÄITIENPÄIVÄKAKKU

Viime viikolla kyselin Nellalta (9v), että haluaisiko se tehdä äitienpäiväkakkuun koristeita. No neitihän halusi ja aivan tohkeissaan hihkaisi tekevänsä angry birdsejä. No mikäpäs siinä. Mnun puolestani saa tehdä mitä haluaa :) Oikeastaan yllätyin, kun näitä punasia lintuja alkoi sitten syntymään. Nehän tosiaan olivat näkösiä samoin possut.
 Itse tein 6 munan kakun tohon alle ja Nella asetteli koristeet paikoilleen. Täytteenä oli vadelmia, kermavaahtoa ja marianne crushia. Eipä taida kovinkaan monen kahvipöytää koristaa äitienpäivänä vihaset linnut :D



Possut ovat kauhuissaan, että milloin sydän pommi räjähtää. Yksi lintu odottelee ritsalla ja yksi lintu on lentämässä kohti rakennelmaa.